Tommi Laitinen, Jatkopolut Oy: ”Itse emme olisi tässä pärjänneet”

Sosiaali- ja terveysalan yritys Jatkopolut Oy tarjoaa lastensuojelun avo- ja sijaishuollon tukipalveluita lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen. Itä-Suomessa pitkään toiminut yritys pyrkii parhaillaan laajentamaan toimintaansa koko Suomen alueelle. Laajentumista varten tarvittiin kuitenkin sopiva kumppani, jonka löytämisessä Jatkopolkuja auttoi PJ Maa Partners.

Jatkopolut Oy:n tarina alkoi vuonna 2007, kun Laitinen ja hänen työkaverinsa Tommi Holopainen perustivat yrityksen. He olivat molemmat tehneet töitä avo- ja sijaishuollon parissa ja miettineet yhdessä, kuinka perheitä voitaisiin tukea kotona siten, ettei sijaishuoltopaikkoja tarvitsisi käyttää. Kotiin tehtävä työ on yhä Jatkopolkujen päätoimiala.

– Kaikki asiakkaat ohjautuvat meille sosiaalitoimen kautta. Teemme hyvin tiivistä yhteistyötä sosiaalitoimen kanssa ympäri Suomen, kertoo Jatkopolkujen liiketoiminnanjohtaja Tommi Laitinen.

Kumppani tukemaan kasvua

Jatkopolkujen toiminta keskittyy pääasiassa Itä-Suomen ja Pohjois-Savon alueelle, mutta asiakkaat ohjautuvat palveluiden piiriin eri puolilta Suomea. Nyt Jatkopolkujen tavoitteena on lähteä laajentumaan entistä vahvemmin ympäri Suomea. Laajentumiseen tarvittiin avuksi sopiva kumppani, jonka löytämisessä Jatkopolut kääntyi PJ Maa Partnersin puoleen.

– Lähdimme hakemaan laajentumiseen kumppania. Kumppanin ei välttämättä tarvinnut olla toinen yritys, vaan esimerkiksi vaikka pääomasijoittaja. Yrittäjänä oleminen on ollut meille luonnollista ja olemme yrityksenä pärjänneet hyvin. Meillä ei siis ollut tarvetta pakkomyydä, Laitinen muistelee.

– Tammelan Pekka PJ Maalta oli myynyt kaverini yrityksen. Sieltä saimme jo pohjatiedon siitä, että hänen kaupoissaan PJ Maa oli hoitanut asiat hyvin. Tämä käsitys vain vahvistui, kun Pekka tuli käymään ja pääsimme juttelemaan hänen kanssaan. Juttumme kävivät hyvin yksiin ja tuli sellainen tunne, että vastassa on asiantuntija, joka tietää näistä kaupoista paljon, Laitinen kertoo.

Asiantuntevaa ja luotettavaa apua koko prosessin ajan

PJ Maa Partners tarjosi Jatkopoluille kokonaisvaltaisen paketin koko myyntiprosessin tueksi aina pohjatöiden tekemisestä ja hinnan määrittämisestä sopivan ostajaehdokkaan löytymiseen ja kaupantekoon. Sopivaksi kumppaniksi löytyi lopulta suomalainen pääomasijoittaja. Jatkopolkujen ja Laitisen mukaan PJ Maa Partners oli heille asiantunteva ja luotettava kumppani.

– Meille jäi sellainen tunne, että heillä oli homma hanskassa. Meidät pidettiin ajan tasalla siten, ettei missään vaiheessa ollut epätietoisuutta siitä, mitä nyt on tapahtumassa ja missä mennään. Tämä oli hyvä, koska myyntiin liittyvät asiat olivat meille uusia.

– Se oli yllätys, miten paljon tällaiseen prosessiin voi liittyä haasteita. Mietimme monta kertaa, että onneksi meillä on ulkopuolinen välittäjä tätä kauppaa tekemässä. Itse emme olisi tässä pärjänneet, Laitinen toteaa.

Lue myös

Ammattitaitoa ja luottamusta yrityskauppaprosesseihin

26.2.2018

Jarkko Hietala, Anetcom: ”Valinta oli sataprosenttisesti oikea”

15.2.2018