Jarkko Hietala, Anetcom: ”Valinta oli sataprosenttisesti oikea”

Yritysilmeitä ja erilaisia mainosteippauksia toteuttavat Anetcom Oy ja Mainos Hietala Oy fuusioituivat vuonna 2014 Anetcomiksi. Fuusioitumisen suunnittelussa ja toteutuksessa yritysten yhteistyökumppanina toimi PJ Maa Partners, jonka vankan osaamisen avulla yhdistyminen saatiin toteutettua järkevästi alusta loppuun.

Anetcom Oy toimii Pirkkalassa Tampereen kupeessa. Yrityksen toiminta-alue keskittyy pääsääntöisesti Pirkanmaan alueelle, mutta asiakkaita on myös muualla Suomessa. Anetcom työllistää tällä hetkellä yhteensä 15 henkilöä.

– Toteutamme mainosteippauksia autoihin, liiketiloihin, kyltteihin, opasteisiin ja niin edelleen. Teemme myös banderolleja, mainostelineitä ja messuosastoja, kertoo Anetcomin toimitusjohtaja Jarkko Hietala.

Kumppani fuusioitumisen suunnitteluun ja toteutukseen

Hietala toimi aiemmin yrittäjänä Mainos Hietala Oy:ssä. Vuonna 2014 hän ja Anetcomin silloinen toimitusjohtaja Jarmo Ojanen alkoivat suunnitella yritystensä yhdistämistä yhdeksi suuremmaksi toimijaksi Tampereen ja Pirkanmaan alueelle.

– Olimme silloin yhteydessä PJ Maa Partnersiin, joka sitten siitä eteenpäin vastasikin kaikista yhdistymiseen liittyvistä asioista alusta loppuun, Hietala muistelee.

– Olin kuullut, että PJ Maa Partners oli hoitanut vastaavanlaisia tehtäviä hyvin aiemminkin. Tunsin myös yhden heidän työntekijänsä, jonka ansiosta lähestyminen oli helppoa. Näin jälkikäteen ajateltuna PJ Maa Partnersin valinta oli sataprosenttisesti oikea, Hietala jatkaa.

Järkevä ratkaisu kattavan kartoituksen kautta

PJ Maa Partners oli aktiivisesti mukana fuusioitumisen suunnittelussa heti prosessin alusta saakka. Fuusioitumista ja sen toteuttamista suunniteltiin tarkasti useista eri näkökulmista, jotta löydettäisiin paras mahdollinen ratkaisu. Kaikki vaihtoehdot käytiin läpi ja lopulta Hietala ja Ojanen saivat valita niistä parhaimman.

– Konkreettiset hyödyt PJ Maa Partnersin kanssa tehdystä yhteistyöstä olivat eri vaihtoehdot siitä, miten fuusio voitiin toteuttaa taloudellisesti ja verotuksellisesti järkevästi.

– He pystyivät auttamaan meitä kaikissa kysymyksissä erittäin hyvin. Heillä on osaamista ja ammattitaitoa jokaiseen osa-alueeseen liittyen, olipa kyseessä yrityksen ostaminen, myyminen tai puhdas fuusioituminen, Hietala kuvailee.

”Kaikki vaan toimii”

Fuusioitumisen jälkeen on Anetcom kääntynyt PJ Maa Partnersin puoleen myös muissa yrityksen kehittämiseen liittyvissä asioissa, esimerkiksi ollessaan ostamassa jotakin toista yritystä. PJ Maa Partnersilta saamaansa palvelua Hietala kuvailee loistavaksi.

– Minulla on PJ Maa Partnersista sellainen fiilis, että siellä on todella ammattitaitoista henkilökuntaa. Heillä on hyvä henki, ja kaikki vaan toimii. Asiointi heidän kanssaan on ollut helppoa, Hietala summaa.

– Olen suositellut PJ Maa Partnersia yrittäjäkollegoilleni, jotka ovat olleet vastaavanlaisissa tilanteissa. Sen perusteella, mitä olen heidän kanssaan keskustellut, ovat hekin olleet jälkeenpäin erittäin tyytyväisiä tehtyään PJ Maa Partnersin kanssa yhteistyötä.

Lue myös

Ammattitaitoa ja luottamusta yrityskauppaprosesseihin

26.2.2018

Tommi Laitinen, Jatkopolut Oy: ”Itse emme olisi tässä pärjänneet”

15.2.2018