Laitesuojauksen markkinajohtajat yhdistävät voimansa – Caplugs ostaa Safeplast Oy:n liiketoiminnan

PJ Maa Partners toimi myyjän neuvonantajana järjestelyssä, jossa johtava laitesuojauksen yritys Caplugs osti Safeplast Oy:n liiketoiminnan.

Caplugs etsii jatkuvasti uusia mahdollisuuksia laajentaa tuotevalikoimaansa. Caplugsin tavoitteena on tarjota kattavin suojausosien, pakkauksien ja letkunsuojien tuotevalikoima. Jotta yritys voisi vastata yhä paremmin myös eurooppalaisten asiakkaidensa tarpeisiin, Caplugs on kasvattanut tuoteportfoliotaan ostamalla Safeplast Oy:n koko  osakekannan ja samalla Safeplast USA:n liiketoiminnat.

Safeplast tunnetaan luotettavana laadukkaiden letkunsuojatuotteiden valmistajana Suomessa. Safeplast tarjoaa laajan valikoiman värivaihtoehtoja ja erilaisia tuotteita,joita voidaan räätälöidä asiakkaiden tarkkojen vaatimusten mukaan. Safeplastin tuotevalikoima kasvattaa Caplugsin nykyistä suojaspiraaleiden ja tekstiilituotteiden valikoimaa. Näin Caplugsin asiakkailla on aiempaakin enemmän vaihtoehtoja ja valinnanvaraa samalla, kun Safeplastin asiakkaille tarjoutuu mahdollisuus tutustua Caplugsin yli 40 000 suojaustuotteen valikoimaan.

Safeplastin Suomen tehdas Tampereella jatkaa letkunsuojaustuotteiden suunnittelua valmistamista ja myyntiä entiseen tapaan. Se on nyt Caplugsin neljäs Eurooppalainen yksikkö. Muut Euroopan tehtaat sijaitsevat Alankomaissa, Belgiassa ja San Marinossa.

”Kyseessä on ennen kaikkea kumppanuus kahden laitesuojauksen markkinajohtajan välillä”, kertoo Dave Williams, Caplugsin toimitusjohtaja. ”Sen lisäksi, että molempien asiakkaat pääsevät käsiksi aiempaakin monipuolisempaan suojaustuotteiden valikoimaan, Safeplastin ostaminen kasvattaa näkyvyyttämme Euroopassa. Meillä on siten enemmän tuotantokapasiteettia ja mahdollisuuksia tukea asiakkaitamme läpi Euroopan Unionin ja koko maanosan.”

”Olemme innoissamme liittyessämme osaksi Caplugsin tiimiä”, sanoo Raimo Kuitunen, Safeplast Oy:n toimitusjohtaja. ”Pystymme nyt yhdistymisen kautta tarjoamaan asiakkaillemme aiempaa enemmän vaihtoehtoja sekä tukemaan laitesuojauksen kokonaisuuksia niin naapurimaissa ja  muualla Euroopassa kuin myös maailmanlaajuisesti.

Tällä hetkellä töitä tehdään integrointiprosessin parissa Caplugsin ja Safeplastin tuotteiden ristikkäisen tilaamisen tehostamiseksi. Kaikki Safeplast Oy:n työntekijät jatkavat entiseen tapaan omistajan vaihdoksen jälkeen. Myös Safeplastin asiakkaita palvelee jatkossakin samat vanhat myyjät ja myynnin tukihenkilöt täällä Tampereen tehtaalla, Suomessa.

Caplugs

New Yorkin Buffalossa Yhdysvalloissa vuonna 1948 perustettu Caplugs on ollut johtava tuotesuojauksen alan yritys jo yli 70 vuotta. Caplugs valmistaa korkkeja, tulppia, putkisuojia, säilytystuotteita, verkkotuotteita, reunatiivisteitä, kiinnittimiä ja peitetuotteita, ja niiden lisäksi eri toimialojen asiakkaat voivat tilata omiin tarpeisiinsa räätälöityjä tuotteita maailmanlaajuisesti. Caplugsilla on 11 tuotannon ja jakelun yksikköä ympäri maailmaa, ja yritys tuottaa lähes 5,5 miljardia tuotetta vuosittain.

Lue myös

Aiesopimus vai esisopimus – Miksi tällainen tarvitaan?

14.5.2024

Kenen käsiin luotan ystäväni ja elämäntyöni?

24.4.2024

Suomen Kulutusosa ja Airfil yhdistyvät

15.4.2024