PJ Maa Partners toimi järjestelijänä Pikespo Invest Oy:n kaupassa

Pirkanmaa Investment Group Oy osti 14.12.2015 allekirjoitetulla kaupalla Veraventure Oy:n n 41,0 %:n omistusosuuden Pikespo Invest Oy:stä. Pikespo on pääomasijoitusyhtiö, joka keskittyy pirkanmaalaisten pk-yritysten kehittämiseen.

Pirkanmaa Investment Group Oy:n taustalla on pirkanmaalaisia yrittäjiä ja elinkeinoelämän vaikuttajia. PJ Maa Partners on myös yksi osakkaista ja toimi kaupan järjestelijänä sekä ostajaryhmän kokoajana.

”On hienoa huomata, miten innokkaasti kaikki lähtivät mukaan hankkeeseen, jossa on mahdollisuus vaikuttaa pirkanmaalaisten pk-yritysten kasvuun ja kehitykseen”, toteaa PJ Maa Partnersin toimitusjohtaja Tuomo Tervonen

”Pirkanmaalle keskittyvällä pääomasijoitustoiminnalla on kova tarve ja kiinnostus. Sitä kuvastaa jo sekin, että ylitimme tähän projektiin suunnitellun pääomatavoitteen” toteaa PJ Maa Partnersin osakas Pekka Tammela.

Ostajaryhmässä on useita tuttuja nimiä pirkanmaalaisesta elinkeinoelämästä, kuten Markku Simanainen, Pekka Koiso ja Pekka Tammela.

He sijoittivat nyt:

Markku Simanainen, Pekka ja Elise Tammela, Juha ja Hannele Koskimäki, Antti Rauhala, Jouni ja Kaarina Vaarala, PJ Maa Partners Oy, Raimo Kuitunen, Marko Koskela, Pertti Dunder, Pekka Koiso, Aki Jaskari ja Heikki Rauhala.

Pikespo Invest Oy:n toiminta-ajatuksena on osallistua vähemmistöomistajana Pirkanmaan ja Hämeen pienten sekä keskisuurten yritysten omistusjärjestelyihin, sukupolvenvaihdoksiin ja investointeihin. Nyt Pikespon merkittävimmät omistukset ovat Peatmax, Modultek, Satron Instruments sekä kaksi julkaisematonta sijoitusta. ”Tavoitteena on kehittää rahastoa paikallisesti, koska uudet omistajat ovat pirkanmaalaisia yrittäjiä ja yrityselämän vaikuttajia. heillä on halu tukea ja vaikuttaa alueen pk-yritysten kehitykseen”, sanoo Antti Rauhala, yksi sijoittajista.

Pikespo Invest Oy on perustettu vuonna 1984 ja on yksi Suomen vanhimmista pääomasijoitusrahastoista. Rahaston pääoma on 10,3 Meur. Vuonna 2015 Pikespo Invest Oy on irtaantunut Osmo Rajala Oy:stä ja Doranova Oy:stä. Jatkossa Pikespon omistus on seuraava: Pirkanmaa Investment Group Oy 41 %, Pirkanmaan alueen osuuspankit 21 %, Nordea Pankki Suomi 15 %, Vanaja Capital 9 %, Tampereen kaupunki 9 %:a ja vakuutusyhtiöt 2 %.

 

Lisätietoja:

PJ Maa Partners Oy

Tuomo Tervonen

Toimitusjohtaja

+358 45 1565 700

tuomo.tervonen@pjmaa.fi

Lue myös

Syväsukellus yrityskauppojen maailmaan – Kesälukemista asiantuntijoilta!

28.6.2024

Myyjän vastuut yrityskaupassa

20.6.2024

Yrityskauppojen määrät kasvussa

5.6.2024