Tammerneon Oy:ssä merkittävä omistajanvaihdos

PJ Maa sai olla mukana avustamassa järjestelyssä, jossa Brawo ostaa merkittävän osuuden Tammerneonista ja samalla yhtiön pääomistajana ja toimitusjohtajana aloittaa Timo Mattila. Mattila on tullut yhtiön palvelukseen vuonna 2016 ja on toiminut aiemmin yhtiön myynti- ja varatoimitusjohtajana. Hän toimii myös Suomen Valomainosliitto ry:n puheenjohtajana sekä European Sign Federationin (Euroopan Valomainosliitto) hallituksen jäsenenä. Järjestelyllä Brawo puolestaan vahvistaa palvelutarjontaansa ja osaamistaan valomainosten saralla.

Tammerneon Oy tunnetaan yhtenä Pohjois-Euroopan merkittävimmistä valomainostaloista. Tammerneonin tehtävänä on parantaa asiakasyritysten liikepaikkojen asiakasvirtaa ja näkyvyyttä. Yrityksen uuden kasvustrategian osana on kirkastaa asemaansa kansainvälisillä markkinoilla. Noin kolmannes yrityksen tuotannosta toimitetaan vientimarkkinoille. Viimeisin merkittävä kansainvälinen sopimus Tammerneonille on Tukholman metron miljoonien arvoinen opasteiden toimitus, joka kattaa kaikki Ruotsin pääkaupungin 100 metroasemaa.

”Yritys hakee uutta kasvua myös laajentamalla liiketoimintaansa investoimalla kauppojen ja liikepaikkojen sisämiljööpalveluiden kehittämiseen. Lisäpontta uuden liiketoiminta-alueen tavoitteluun tuo Brawo Group Oy:n mukaantulo Tammerneonin osaomistajaksi. Brawon pitkän kokemuksen sekä mainosratkaisu-, messu- ja suunnitteluosaamisen hyödyntäminen tuo erittäin arvokkaan lisän yrityksen toimintaan” kertoo Tammerneonin tuore toimitusjohtaja Timo Mattila.

”Tammerneonin saaminen osaksi Brawon yritysportfoliota on meille erittäin merkittävä askel. Tämä kauppa vahvistaa pitkän tähtäimen strategiaamme etenkin isojen kokonaisuuksien toteuttajana. Valomainokset ovat olleet jo entuudestaan iso osa Brawon palvelupakettia ja Tammerneon on ollut meille tärkeä yhteistyökumppani varsinkin suuremmissa projekteissa. Heidän yli 50 vuoden kokemuksensa valomainoksista on rakentanut vahvaa osaamista ja asiantuntijuutta, johon olemme voineet luottaa” kertoo Brawon toimitusjohtaja Aku Kaukoluoto.

”Olemme jo muutaman vuoden ajan tutkineet mahdollisuuksiamme laajentaa ja syventää toimintaamme valomainosten osa-alueella. Tässä kaupassa osuimme kahteen kärpäseen yhdellä iskulla, kun meistä tuli iso osakas yrityksessä, jonka toimintatavat tunnemme entuudestaan. Tammerneon tunnetaan yhtenä Pohjois-Euroopan merkittävimmistä valomainostaloista, joten vahva kumppanuus ja yhteistyö heidän kanssaan ovat kannaltamme merkittävä sijoitus tulevaan” Kaukoluoto jatkaa selventäen osakehankinnan taustalla vaikuttaneita prosesseja.

”Tämä on molemmille osapuolille todella loistava kauppa ja meiltä löytyy nyt vahvuuksia joka sektorille. Kaupan myötä palvelutarjontamme on entistä vahvempi ja monitasoisempi. Kykenemme tarjoamaan toteutuksia pohjoismaisella tasolla monipuoliseen osaamispalettiimme nojaten. Tämä kumppanuus rakentaa yhteistä tulevaisuutta ja kirittää molempia yrityksiä kohti entistä parempia, laadukkaampia ja kokonaisvaltaisempia toteutuksia. Meillä on nyt käsissämme kaikki ainekset vahvaan kasvuun” summaa Kaukoluoto.

Lisätietoja:

Timo Mattila

0400 373 400

timo.mattila@tammerneon.com

Lue myös

Yrityskauppojen määrät kasvussa

5.6.2024

Aiesopimus vai esisopimus – Miksi tällainen tarvitaan?

14.5.2024

Kenen käsiin luotan ystäväni ja elämäntyöni?

24.4.2024